Скрапбукінг - улюблене творчість

Що таке скрапбукінг


Скрапбукінг - це вид творчості, назва якого походить від англійського scrapbooking. Слово складається з двох частин: scrap - вирізка, book - книга або зошит. Багато майстрині називають його скорочено - "скрап". Основна ідея цього паперового творчості полягає в збереженні особистої і сімейної історії для наступних поколінь, тому історія скрапбукінгу дуже незвичайна і яскрава.

З чого ж почати cкрапіть?

Дуже часто, починаючи займатися скрапбукінгом, просто не уявляєш з чого почати і що використовувати, щоб зробити листівку або альбом для фотографій своїми руками. Тому, в цій статті ми вирішили розповісти які інструменти для скрапбукінгу знадобляться новачку і які матеріали можна використовувати для цього.

Папір для скрапбукінгу


Для створення сторінки, як правило, використовують кілька видів паперу - одну основну і декілька додаткових для підкладок і прикрас. Вибирайте скрап папір так, щоб вона підходила за колірною гамою, але не сперечалася в яскравості, розмірі візерунка і т.п.
Папір для скрапбукінгу буває:

- розміром 30 х 30 см (найчастіше), 20 х 20 см (ідеальний розмір для початківців), 15 х 15 (відмінно підходить для міні альбомів і листівок)

- одностороння (зворотна сторона біла) і двостороння (зворотна сторона з малюнком)

- з глітером, тиснення, тиснення фольгою, з фігурними краями і т.п.

- різної щільності (менше щільний папір краще зміцнювати картоном або папером для пастелі, щоб сторінки не деформувалися)

Через брак паперу можна використовувати роздруківки малюнків, фони і візерунки. Це хороший варіант для початківців займатися - потренуватися, так би мовити, але справжню папір для скрапбукінгу в повній мірі роздруківки замінити не зможуть.

Декор


У скрапбукінге існує така величезна кількість декору, що кожен зможе знайти багато чого на свій смак. Ми перерахуємо найпоширеніші з них.

Штучні квіти:
мабуть, це найулюбленіший і універсальний елемент декору. Квіти бувають паперові (найчастіше) і з тканини.
ґудзики:
бувають стандартної круглої форми різних кольорів і розмірів, крім цього роблять тематичні набори - у вигляді іграшок, тварин, предметів і т.п. Ще в магазинах для творчості ви знайдете гудзики з картону з візерунками або малюнками.
Стрічки:
стрічки і мереживо можна знайти в магазинах швейної фурнітури - там їх безліч, хоча спеціальні стрічки для скрапбукінгу ви там навряд чи купите, а вони мають перевагу і в дизайні і різноманітності форм.
Брадси:
брадс є гвоздик з двома плоскими ніжками, які вставляються в потрібне місце і розгинаються в різні боки. Брадсом можна прикрасити серединку квіточки, також використовувати як кріплення, або окремо просто як елемент декору.
Висікання:
являють собою фігурки з щільного паперу, картону або фетру. Продаються разом з листом або окремо (тільки фігурки в упаковці). З паперу зазвичай роблю висікання у вигляді журналінга і тегів. З щільного картону висікання можуть бути різної форми - завитки, алфавіт, предмети і т.п., без покриття або з покриттям (з малюнком, візерунком). Форма висікання може бути настільки оригінальна, що вона стане незамінним прикрасою у вашій роботі.
Натирання:
це перекладні картинки готові до використання - знімаєте верхній лист плівки (картинки залишаються на ньому), кладете його поверх паперу і трете по малюнку тупим предметом - гранню лінійки, зворотним кінцем ручки, дерев'яною паличкою, поки картинка повністю не перейде на папір.

Комментарии

Популярные сообщения